Aluat pentru Pizza

povarenoki aluat_pizza_14
Cea mai simpla reteta pentru aluatul de pizza.
Desi adesea cautam metode mai usoare de a face un blat pentru pizza, totusi cele mai delicioase placinte se primesc atunci cand faci aluatul de sine statator. Retete de aluat sunt multe si fiecare isi are stilul sau insa aceasta reteta de aluat pentru pizza este cea mai usoara.
Vom avea nevoie de:
 1.1/2 cana (375 ml) de apa calda
 2 pachetele de drojdie uscata
 2 linguri de zahar
 2 lingurite de sare
 4 cani rase de faina
+
Topping la dorinta

Toarna apa calda intr-un bol
povarenoki aluat_pizza_1

Pune drojdie
povarenoki aluat_pizza_2

Masoara faina intr-un vas separat
povarenoki aluat_pizza_3

Adauga zaharul in apa cu drojdie
povarenoki aluat_pizza_4

Adauga sare
povarenoki aluat_pizza_5

Mesteca bine bolul cu lichid pana omogenizezi, adauga 1/4 cana de ulei
povarenoki aluat_pizza_6

Adauga faina in mixtura
povarenoki aluat_pizza_7

Se framanta cu o lingura
povarenoki aluat_pizza_8

Dupa ce obtinem un aluat cleios, acoperim bolul cu o pelicula. Lasam sa dospeasca cam 1 - 1.30 ore

povarenoki aluat_pizza_9

Intre timp pregatim tava - o ungem cu ulei sau faina, incalzim cuptorul pana la 250.C
Dupa ce avem un aluat ferm care nu se mai lipeste de mana, il sectionam si punem pe tava.
povarenoki aluat_pizza_10

Adaugam sos de rosii - dupa plac
povarenoki aluat_pizza_11

Punem topping de cascaval si pepperoni
povarenoki aluat_pizza_12

povarenoki aluat_pizza_13

Punem tava la cuptorul preancalzit - pentru 12-15 minute. Dupa care, razuim peste pizza fierbinte niste parmesan.

povarenoki aluat_pizza_14
Pofta mare!