10 Retete Noi

  • Iepure cu ciuperci in sos alb

    Iepure cu ciuperci in sos alb

    Autor : Bucataras

    Am incercat mai multe metode de a pregati iepurasul, aceasta imi pare una dintre cele mai reusite, si sotul a ramas incintat...
  • Salata Troiene

    Salata Troiene

    Autor : Bucataras

    O reteta recomandata pentru masa de Craciun sau Revelion, arata original , gustoasa si cu tematica potrivita...
  • Biscuiti de ovaz cu morcov si stafide

    Biscuiti de ovaz cu morcov si stafide

    Autor : Bucataras

    O reteta minunata , o gatesc destul de des ca sa avem ce servi la ceai.Putina faina, fara zahar , ovaz si morcov mai mult-ce poate fi mai sanatos?
  • Ciorba de peste (uha)

    Ciorba de peste (uha)

    Autor : Bucataras

    O minunata ciorba de peste sau uha de peste cum se mai zice pe la noi.Nu se compara desigur cu cea facuta pe malul iazului la focul de lemne, dar totusi...se merita de facut si acasa...
  • Rosii umplute la cuptor

    Rosii umplute la cuptor

    Autor : Bucataras

    Acum cum sunt din belsug rosii, si sunt destul de mari anul acesta, am decis sa le umplu si sa le dau la cuptor. Super bun, poftim si reteta...
  • Мясо по-францзуски

    Мясо по-францзуски

    Autor : Bucataras

    Такой рецепт, я думаю, многим знаком. Но в данной вариации есть несколько нюансов, которые делают вкус этого блюда наиболее гармоничным.
  • Polenta boiereasca

    Polenta boiereasca

    Autor : liumoga

    Nu stiu de ce e boiereasca, dar sigur e o modalitate mai deosebita de a servi mamaliguta noastra traditionala.

Retete de post

  • Pungute cu minuni
  • Desert delicios cu capsune
  • Placinta cu cartofi
  • Pastă de roșii cu ardei pentru iarnă
  • Placinte de post cu verdeata
  • Fasolita moldoveneasca
  • Supa-crema de mazare (de post)
  • Salata cu varza de mare
  • Ciorbă cu fasole şi fidea
  • Ratatouille
  • Supa crema de mazare si spanac
  • Salata curcubeu
  • Ciuperci la cuptor (de post)
  • Legume la cuptor
  • Mere pere in aluat foietaj
  • Briose de post cu nuci si visine
  • Tocanita din varza cu ciuperci
  • Sarmalute cu fasole
  • Mere coapte (de post)
  • Sfinţi umpluţi cu visina (de post )
  • Cartofi la tigaie
  • Brocoli cu ciuperci
  • Pastai de fasole cu cartofi si smintina
  • Salata de cartofi cu masline
  • Tartă de post cu vişine
  • Guacamole
  • Mix de varza cu fasole
  • Orez cu ciuperci (de post)
  • Salata din varza rosie
  • Cartofi copti cu cimbru
  • Gazpacho
  • Ciorba din varza proaspata
  • Tarta
  • Placinta Intinsa
  • Pliculeţe din foitaj cu mere(de post)
  • Briose cu morcov si seminte de floarea-soarelui(de post)
  • Gogosele cu porumb
  • Salată de vinete cu ardei copţi
  • Gogoşi cu gem (de post)
  • Chec cu morcovi şi mere

Art-dejun

Art Dejun
Ida Skivenes un food-fotograph norvegian, care readuce operelor de arta o viata noua. Ea reconstruieste marele opere de arta ale renumitilor pictori precum Van Gogh, Frida Kahlo - in farfurie, folosind drept "vopsele" nuci, mere, pere, unt s.a ingrediente din bucatarie. Ar fi o idee minunata un astfel de "Art-Dejun" pentru a inveseli toata familia de dimineata.

Picturi IMPRESIONANTE pe coji de arahide, boabe de cafea sau migdale

title

Hasan Kale, un artist talentat din Turcia, depășește limitele a ceea ce se poate realiza cu pensula și culorile. Lucrările sale sunt realizate, mai nou, nu pe pânze, ci pe obiecte foarte mici sau firave.

„Pânzele” lui Kale includ coji de arahide, jumătăți de migdale, felii de banane, fasole dar și boabe de cafea. Pictura pe obiecte organice, precum cele alimentare sunt mult mai impresionante, mai ales din cauza naturii lor trecătoare și a scării foarte mici, spune artistul.

Cele mai multe dintre picturile sale sunt atât de mici, încât e aproape imposibil să fie văzute cu ochiul liber. Potrivit unei postări a lui Kale, acesta și-a stabilit obictivul să picteze pe un fir de păr silueta unei persoane din Istanbul.

Piata dulce de primavara

title 560_x_373
Pentru a 7-a oara in Berlin a fost petrecut asa numitul “Naschmarkt” sezonier (din germ. naschen - a ciuguli, a gusta si markt - piata), unde au fost prezentate cele mai exclusive bucate de cofetarie si manufacturi de ciocolate ale Berlinului.

Calatorind prin Roma

Astazi o sa va povestim despre cea mai renumita piata a Romei, despre magazinul gastronomic - Eataly, despre care turistii nu prea stiu, dar neaparat trebuie vizitat, si cate putin despre alte locuri interesante precum pizzerii, magazine si despre cea mai gustoasa inghetata.

Carne umana pe strazile Barcelonei

Activistii organizatiei «Animal Equality» protesteaza contra sacrificarii animalelor si intrebuintarea carnii lor in rationul uman. Tinerii propaga un mod de viata vegetarian, sustin miscarea protectiei mediului ambiant si mila catre animale. 20 martie este considerata ziua in care nu se consuma carne.