10 Retete Noi

  • Iepure cu ciuperci in sos alb

    Iepure cu ciuperci in sos alb

    Autor : Bucataras

    Am incercat mai multe metode de a pregati iepurasul, aceasta imi pare una dintre cele mai reusite, si sotul a ramas incintat...
  • Salata Troiene

    Salata Troiene

    Autor : Bucataras

    O reteta recomandata pentru masa de Craciun sau Revelion, arata original , gustoasa si cu tematica potrivita...
  • Biscuiti de ovaz cu morcov si stafide

    Biscuiti de ovaz cu morcov si stafide

    Autor : Bucataras

    O reteta minunata , o gatesc destul de des ca sa avem ce servi la ceai.Putina faina, fara zahar , ovaz si morcov mai mult-ce poate fi mai sanatos?
  • Ciorba de peste (uha)

    Ciorba de peste (uha)

    Autor : Bucataras

    O minunata ciorba de peste sau uha de peste cum se mai zice pe la noi.Nu se compara desigur cu cea facuta pe malul iazului la focul de lemne, dar totusi...se merita de facut si acasa...
  • Rosii umplute la cuptor

    Rosii umplute la cuptor

    Autor : Bucataras

    Acum cum sunt din belsug rosii, si sunt destul de mari anul acesta, am decis sa le umplu si sa le dau la cuptor. Super bun, poftim si reteta...
  • Мясо по-францзуски

    Мясо по-францзуски

    Autor : Bucataras

    Такой рецепт, я думаю, многим знаком. Но в данной вариации есть несколько нюансов, которые делают вкус этого блюда наиболее гармоничным.
  • Polenta boiereasca

    Polenta boiereasca

    Autor : liumoga

    Nu stiu de ce e boiereasca, dar sigur e o modalitate mai deosebita de a servi mamaliguta noastra traditionala.

Retete de post

  • Gem de portocala
  • Desert delicios cu capsune
  • Ciorbă de sfeclă roşie
  • Fasole de post
  • Briose de post cu nuci si visine
  • Pateuri cu varza
  • Salata curcubeu
  • Placinta cu cartofi
  • Placinte de post (cu varza si dovleac)
  • Salata din varza rosie
  • Guacamole
  • Gogoşari umpluţi cu morcov şi ciuperci
  • Sarmalute cu fasole
  • Briose cu morcov si seminte de floarea-soarelui(de post)
  • Pliculeţe din foitaj cu mere(de post)
  • Борщ грибной
  • Chec cu morcovi şi mere
  • Tocanita din varza cu ciuperci
  • Legume la cuptor
  • Mix de varza cu fasole
  • Salata din sfecla rosie
  • Sarmale de post cu ciuperci
  • Hrişcă cu ciuperci (de post)
  • Ghiveci din dovlecei
  • Cartofi prajiti pai
  • Салат с жареным фенхелем
  • Salata de post
  • Bruschetta cu fasolita si rosii
  • Dulciuri indiene Madatha Kaja
  • Ciuperci la cuptor (de post)
  • Pastai de fasole cu cartofi si smintina
  • Pirjoale de post
  • Legume(rosii,vinete si bostanei) umplute cu pesmeti
  • Cartofi la tigaie
  • Sfinţi umpluţi cu visina (de post )
  • Ratatouille
  • Dovlecei prajiti cu usturoi
  • Tocanita de varza cu cartofi
  • Supa crema de mazare si spanac
  • Salata de primavara

Art-dejun

Art Dejun
Ida Skivenes un food-fotograph norvegian, care readuce operelor de arta o viata noua. Ea reconstruieste marele opere de arta ale renumitilor pictori precum Van Gogh, Frida Kahlo - in farfurie, folosind drept "vopsele" nuci, mere, pere, unt s.a ingrediente din bucatarie. Ar fi o idee minunata un astfel de "Art-Dejun" pentru a inveseli toata familia de dimineata.

Picturi IMPRESIONANTE pe coji de arahide, boabe de cafea sau migdale

title

Hasan Kale, un artist talentat din Turcia, depășește limitele a ceea ce se poate realiza cu pensula și culorile. Lucrările sale sunt realizate, mai nou, nu pe pânze, ci pe obiecte foarte mici sau firave.

„Pânzele” lui Kale includ coji de arahide, jumătăți de migdale, felii de banane, fasole dar și boabe de cafea. Pictura pe obiecte organice, precum cele alimentare sunt mult mai impresionante, mai ales din cauza naturii lor trecătoare și a scării foarte mici, spune artistul.

Cele mai multe dintre picturile sale sunt atât de mici, încât e aproape imposibil să fie văzute cu ochiul liber. Potrivit unei postări a lui Kale, acesta și-a stabilit obictivul să picteze pe un fir de păr silueta unei persoane din Istanbul.

Piata dulce de primavara

title 560_x_373
Pentru a 7-a oara in Berlin a fost petrecut asa numitul “Naschmarkt” sezonier (din germ. naschen - a ciuguli, a gusta si markt - piata), unde au fost prezentate cele mai exclusive bucate de cofetarie si manufacturi de ciocolate ale Berlinului.

Calatorind prin Roma

Astazi o sa va povestim despre cea mai renumita piata a Romei, despre magazinul gastronomic - Eataly, despre care turistii nu prea stiu, dar neaparat trebuie vizitat, si cate putin despre alte locuri interesante precum pizzerii, magazine si despre cea mai gustoasa inghetata.

Carne umana pe strazile Barcelonei

Activistii organizatiei «Animal Equality» protesteaza contra sacrificarii animalelor si intrebuintarea carnii lor in rationul uman. Tinerii propaga un mod de viata vegetarian, sustin miscarea protectiei mediului ambiant si mila catre animale. 20 martie este considerata ziua in care nu se consuma carne.