Молдавская Кухня / Bucate Moldovenești

Coltunasi de casa cu cartofi si brinza Adaugat de / Добавил: Bucataras

Coltunasi de casa cu cartofi si brinza

E o binecuvintare cind ajungi acasa , acolo unde ti-a trecut copilaria si mama gateste coltunasii care-ti amintesc de ea..
Iepure cu ciuperci in sos alb Adaugat de / Добавил: Bucataras

Iepure cu ciuperci in sos alb

Am incercat mai multe metode de a pregati iepurasul, aceasta imi pare una dintre cele mai reusite, si sotul a ramas incintat...
Ciorba de peste (uha) Adaugat de / Добавил: Bucataras

Ciorba de peste (uha)

O minunata ciorba de peste sau uha de peste cum se mai zice pe la noi.Nu se compara desigur cu cea facuta pe malul iazului la focul de lemne, dar totusi...se merita de facut si acasa...
Polenta boiereasca Adaugat de / Добавил: liumoga

Polenta boiereasca

Nu stiu de ce e boiereasca, dar sigur e o modalitate mai deosebita de a servi mamaliguta noastra traditionala.
Dulceata de pere Adaugat de / Добавил: liumoga

Dulceata de pere

Pentru această dulceață am folosit pere Wiliams, sunt foarte dulci și aromate, la transportare însă își pierd din frumusețe. Ca să nu se strice, vă propun o rețetă simplă de dulceață delicioasă și cu o aromă îmbătătoare.
Salată de limbă și telină Adaugat de / Добавил: liumoga

Salată de limbă și telină

O rețetă cu puține ingrediente și gustoasă.
Supa cu carne da gaina si cartofi noi Adaugat de / Добавил: Bucataras

Supa cu carne da gaina si cartofi noi

O alta metoda de a gati gaina de casa inafara de zeama, o supa gustoasa si cremoasa cu cartofi noi de sezon.
Sarmale in foi de vita de vie Adaugat de / Добавил: Bucataras

Sarmale in foi de vita de vie

Sunt foarte multe varietati de sarmale,in varza, varza murata, in frunze de nuc sau podbal cum faceau buneii nostri, dar foarte gustoase si traditionale sunt cele in frunze de vie.
Miel umplut la cuptor Adaugat de / Добавил: Bucataras

Miel umplut la cuptor

Am avut ocazia sa fac citeva poze la mielul pregatit de mama la tara de Pasti.Poate v-a fi o inspiratie si pentru voi.
Tartă cu griş şi portocală(de post) Adaugat de / Добавил: liumoga

Tartă cu griş şi portocală(de post)

O tartă aromată şi gustoasă. Ingredientele sînt măsurate cu un pahar ce are 200 ml volum.
Iepuraş în vin la cuptor Adaugat de / Добавил: liumoga

Iepuraş în vin la cuptor

Uşor de făcut şi bun-bun..
Costite cu fasole si varza murata Adaugat de / Добавил: Bucataras

Costite cu fasole si varza murata

O reteta calorica si plina de energie pentru zilele reci de iarna...
Cozonacei cu nuca si mac Adaugat de / Добавил: Bucataras

Cozonacei cu nuca si mac

Acest cozonacel este nespus de fraged si cu multa, multa umplutura. E foarte gustos!!!! Incerca-ti sa-l pregatiti....
Prune cu nuci Adaugat de / Добавил: Bucataras

Prune cu nuci

O reteta foarte usoara si rapida, dar foarte delicioasa si hranitoare.
Cornuleţe fragede Adaugat de / Добавил: liumoga

Cornuleţe fragede

Nişte prăjiturele delicioase care se topesc în gură...
Cusma lui Guguta
Cusma lui Guguta
Adaugat de / Добавил: Bucataras

Cusma lui Guguta

Mmmm e cel mai gustos desert moldovenesc, dupa parerea mea... Fara el nu se petrece mai nici o sarbatoare in tarisoara noastra.
Sarmalute moldovenesti cu varza murata Adaugat de / Добавил: Bucataras

Sarmalute moldovenesti cu varza murata

Bunicutile noastre ,si mamele desigur, gateau destul de des pe perioada iernii sarmalute invelite in varza murata.Asa e traditia pe la noi pe la Moldoveni. Va prezint ce mi-a iesit si mie, o minunatie de sarmalute, recunosc ca le-am facut mai marisoare, pe placul meu - si nu marunte precum le facea bunica.Spor la treaba si sper sa va placa.
Sarmale a la Brasov Adaugat de / Добавил: irinuka

Sarmale a la Brasov

Combinatia perfecta pentru masa de sarbatoare.
Cirnat de casa Adaugat de / Добавил: Bucataras

Cirnat de casa

O minunatie de cirnati de casa...si gustosi, si aromati...pur si simplu minunati!!!
Bors scazut ca la tara Adaugat de / Добавил: Bucataras

Bors scazut ca la tara

Vestitul bors scazut facut de serbatorile de iarna si in special de Craciun. Sint mai multe metode de preparare, v-o prezint pe cea facuta la noi , adica pe la nordul Moldovei.Va asteptam si cu alte variante ale retetei...
Aperitiv din ciuperci marinate Adaugat de / Добавил: liumoga

Aperitiv din ciuperci marinate

Această modalitate de a marina ciupercile o să vă facă să renunţaţi la cele din comerţ. Eu am pregătit pentru Paşte,respectiv am făcut o cantitate "industrială",dar o adaptaţi necesităţilor casei dvs.
Placinta cu dovlecei si brinza de oi Adaugat de / Добавил: Bucataras

Placinta cu dovlecei si brinza de oi

Ceva nou pentru mine si la siguranta nu pentru ultima oara o pregatesc, i-a placut mult si sotului asa ca dragi gospodine , nu ezitati s-o pregatiti.
Trandafiraşi crocanţi Adaugat de / Добавил: liumoga

Trandafiraşi crocanţi

Prăjiturele crocante şi parfumate...
Turte cu telemea Adaugat de / Добавил: liumoga

Turte cu telemea

Cind eram copii,deseori ne delecta mama si bunica cu aceste turte cu telemea ,facute pe tigaie. Intimplator,am gasit reteta pe net si am hotarit sa ma "reintorc la gustul copilariei"
Mamaliguta cu Pui Adaugat de / Добавил: Bucataras
  • 4.5/5 rating (28 voturi)
  • Категории: Молдавская Кухня / Bucate Moldovenești
  • Готово через: 55 minute

Mamaliguta cu Pui

Vreau sa ma impart cu reteta mamei mele. Cum se spune la noi in familie - mincare de Duminica :)
Pulpe umplute cu ciuperci Adaugat de / Добавил: Aurelia

Pulpe umplute cu ciuperci

Aceasta reteta am ochito de ceva timp si imi iera interesant cum va iesi si la la mine ...........dupa cite vedeti am fost multumita tare dupa cum arata si aspectu si un gust minunat :) si se gatesc foarte usor mai ales daca aveti timp gospodinele!!!!!
Placinta cu corasla: gust si traditie Adaugat de / Добавил: liumoga

Placinta cu corasla: gust si traditie

Corasla este laptele de la a doua si a treia mulsoare dupa ce a fatat vaca(prima este in exclusivitate prioritatea vitelului) si contine elemente nutritive exceptionale.
Friptura de iepuras in sos de rosii cu smintina Adaugat de / Добавил: Bucataras

Friptura de iepuras in sos de rosii cu smintina

Am facut rost de un iepuras de la tara , crescut cu mere si iarba ecologic curata si am gatit o gustosenie de fripturica de-ti lingi degetele...
Sos cu cartofi Adaugat de / Добавил: Niko

Sos cu cartofi

Nu stiu daca este o reteta originala si nici nu-i stiu denumirea ! Insa stiu ca este foartea gustoasa :)
Placinte cu ou si praz Adaugat de / Добавил: Bucataras

Placinte cu ou si praz

Buneii de la tara , cit le mai permite sanatatea, iubesc sa ne bucure cu ce pot ei, produse ecologice crescute si ingrijite cu mare grija.Si asa cum am primit in dar un cos cu oua , am decis sa fac niste placintele.Poftim si reteta...
Alivanca moldoveneasca Adaugat de / Добавил: Bucataras

Alivanca moldoveneasca

Alivanca - un bot de soare din faina de porumb cu o mireasma imbietoare de brinza de oi si o crusta aburinda care-ti lasa gura apa...O reteta tipic moldoveneasca gatita de buneii nostri, o scapare in iernile reci si troienite. In zilele noaste nu prea auzi de alivanca, si putin stiu sa o gateasca , deci, urmariti mai jos cum se prepara si daca va rascoleste amintirile, nu iezitati s-o pregatiti...
Tocanita de fasole cu chiftelute si cabanos Adaugat de / Добавил: Bucataras

Tocanita de fasole cu chiftelute si cabanos

O mincare satioasa , plina de proteine si energie , perfecta pentru perioada rece a anului ...
Năut cu carne de rață la cuptor Adaugat de / Добавил: Bucataras

Năut cu carne de rață la cuptor

O rețetă care se gătește mai des prin satele Moldovei, totul se gătește la ceaun , eu am decis să pregătesc rețeta la cuptor.În loc de carnea de rață se mai utiliza cea de gîscă , adică cea mai grasă.Avînd în vedere ca ambele ingrediente de bază se pregătesc termic foarte greu, fiți atenți la momentele preparării.
Cozonac cu ciocolata Adaugat de / Добавил: naty

Cozonac cu ciocolata

Daca vreti sa va surprindeti familia si invitatii de sarbatori coaceti acest fel de cozonac, cu siguranta nu veti da gres.
Peşte prăjit cu mălai Adaugat de / Добавил: liumoga

Peşte prăjit cu mălai

Descoperim astăzi încă o reţetă din "comoara" bunicii,pe care o făcea şi în zilele cu "dezlegare la peşte". Puteţi folosi orice peşte proaspăt,de apă dulce. Nu ştiu cum ar fi la gust cei de apă sărată.