Gogosele cu porumb

4.6/5 rating (9 voturi)
  • Timp Preparare/Готово через : 45 minute
Gogosele cu porumb

Ingrediente/Ингредиенты :

  1. pireu de cartofi ;
  2. faina de porumb;
  3. crupa de porumb;
  4. prune uscate(sau caise uscate);
  5. miez de nuca;
  6. ceapa 1 buc;
  7. usturoi 2 catei ;
  8. verdeata la alegere;
  9. sare dupa gust.

Descriere/Описание :

Este o reteta de post neobisnuita. Tine satul foarte bine si e si gustoasa.Prunele uscate si nucile din gogosele dau o nota de sarbatoare!
Din cantitatea produselor din imagine se primesc cam 11 gogosele.Deja Dumneavoastra decideti ce cantitate de ingrediente luati...

La pireul ce-l avem,adaugam cam aceeasi cantitate de faina de porumb si amestecam pina obtinem un aluat consistent...Din acest aluat facem gogosele de marinea unei nuci.
Prunele si caisele care preventiv le-am inmuiat ,le punem cite un miez de nuca in interior ,in loc de simbur.In fiecare gogosica punem cite o pruna sau o caisa si o astupam bine,dindu-i forma rotunda.

Gogoselele obtinute le dam prin crupa de porumb.Cind sunt gata, le fierbem in apa putin sarata timp de 5-7 minute.Fierbeti in multa apa si puneti gogosii in apa pe rind.

Intr-o tigaie ,incalzim uleiul si rumenim ceapa tocata.Putem adauga in tigaie si usturoiul pisat si verdeata maruntita,sau le putem presura proaspete peste gogoselele noastre.Ceapa rumenita o turnam peste gogoasele fierte.

Se consuma calde.Pofta buna!