Calatorind prin Roma

Astazi o sa va povestim despre cea mai renumita piata a Romei, despre magazinul gastronomic - Eataly, despre care turistii nu prea stiu, dar neaparat trebuie vizitat, si cate putin despre alte locuri interesante precum pizzerii, magazine si despre cea mai gustoasa inghetata.

Cea mai vestita piata din Roma se afla in scuarul Campo dei Fiori. Piata lucreaza de la 6 dimineata pina la 14.00, in fiecare zi in afara de Duminica.
Aici puteti gasi cateva sute de feluri de pasta.
Toate sosurile si condimentele posibil existente.
30 de feluri de rosii uscate.
Magazinul “EATALY”. Este amplasat destul de departe de centrul orasului, insa se merita sa fie vizitat. Aici gasiti practic orice din lumea gastronomica a bucatariei italiene. Magazinul este enorm, are 4 etaje. Etajele sunt impartite in zone tematice, precum un etaj doar de carne si mezeluri, alt etaj doar cascavaluri s.a Cascavalurile la randul sau sunt impartite in zone de provinienta precum Lombardia, Lazio etc... 
De asemenea aici sunt peste 20 de cafenele. Vizitati adresa eataly.it si aflati regimul de lucru, adresa si amplasarea magazinelor in acest local.
Vinuri italiene.
Un bar cu vinuri.
Diverse tipuri de pasta.
Doar 1/5 din vitrina cu Semifabricate produse manual.
Foarte multe tipuri de ulei de olive si nu numai...
Cafe Mozzarella, pe fundal se pot vedea diverse tipuri de cascavaluri.
Fructe si Legume.
Carti culinare.
Doar intr-un local am fost descurajati. Am intrat in localul La Carne, doream sa incercam un steak autohton. Localul are un meniu foarte mic, ce am comandat noi avea un gust foarte apatic, necondimentat, steak-ul era un pic cam crud. Dupa considerentele noastre pentru ce am comandat, am platit cam scump.
Urmatorul magazin despre care vreau sa va atrag atentia, este cofetaria Siciliana. Am dat de ele intimplator, insa totul este foarte gustos aici.
Ne-am oprit alegerea la Cannoli cu fistic. Apropo Cannoli este un desert - mafiot! Anume acest desert este "devorat" in filmul «God Father».
Magazinul Roscioli. Apropo, nu departe de el este si brutaria Roscioli. Le gasiti pe strada  Via Dei Giubbonari 21. Un magazin destul de interesant, insa fiind inca socati de maretia lui Eataly, Roscioli ni s-a parut cam inghesuit. Insa are si el farmecul sau, vizitati-l neaparat.
Cam asa arata intrarea in brutaria Roscioli.
Cea mai gustoasa inghetata o gasiti la “Venchi”. Are o retea raspandita pe intreaga Roma, pana chiar si in Aeroport.
In localurile unde gasiti inscriptia “Gelato Artigianale” - inseamna, ca aceasta inghetata a fost preparata pe loc si nu in fabrica.
Asta e tot ce am reusit sa vedem intr-o zi.