Papagal din ananas

41
  • Uimiti-va prietenii si apropiatii cu noua creatie! Un decor minunat pentru orice fantezie culinara.
  • Pentru a incepe avem nevoie de:
  • Ananas;
  • Un cutit bine ascutit si foarfece;
  • Un morcov micut si o scobitoare;
  • Doua boabe de piper negru.
3
4
5
Taiem partea de sus al ananasului, cam 6-8 cm de la coada.
6
Cu ajutorul cutitului taiem sectiunea ananasului, in asa fel incit, sa raminem cu o bila la urma. Ea la rindul sau va servi drept capul pasarii.
7
8
9
10
11
Trecem la etapa urmatoare, incepem a sculpta corpul pasarii. Incepem a taia din frunzele laterale, pina obtinem un corp drept cu o coada.
12
13
14
15
16
17
18
19
Trecem la crearea aripilor si crestei. Pentru aripi alegem doua frunze mai lungi, si le redam forma  corespunzatore. Observati cum aripile sunt prinse, ele sunt bagate dedesubtul altor frunze din corp.
20
21
22
27
Incepem a crea creasta. Luam o frunza mica pe care o taiem cu foarfecele, precum in foto. Pentru a fixa creasta, facem o taietura de-a lungul capului. Unde mai apoi o introducem cu usurinta.
29
23
Trecem la cioc. Taiem capatul unui morcov si il prelucram precum in poze, pentru a obtine un cioc potrivit. Cu ajutorul unei scobitoare, o infingem in morcov si in capul papagalului, pentru a fixa ciocul. Cele doua boabe de piper negru le infingem unde s-ar potrivi ochii. Felicitari pasarea este gata!
24
25
32
30
33
37
38
39
40
Ornarea ulterioara a papagalului tine deja de fantezia d-stra. 
41