мучные изделия / produse fainoase

Coltunasi de casa cu cartofi si brinza Adaugat de / Добавил: Bucataras

Coltunasi de casa cu cartofi si brinza

E o binecuvintare cind ajungi acasa , acolo unde ti-a trecut copilaria si mama gateste coltunasii care-ti amintesc de ea..
Polenta boiereasca Adaugat de / Добавил: liumoga

Polenta boiereasca

Nu stiu de ce e boiereasca, dar sigur e o modalitate mai deosebita de a servi mamaliguta noastra traditionala.
Quiche cu şuncă şi legume Adaugat de / Добавил: liumoga

Quiche cu şuncă şi legume

Bun pentru o ieşire în aer liber...
Pizza misterioasa Adaugat de / Добавил: Bucataras

Pizza misterioasa

Este o pizza astupata care pastreaza misterul pina la prima inghititura. Ingrediente poti folsi cele mai variate, care va sunt pe plac.
Ravioli cu Spanac si Ricotta Adaugat de / Добавил: lionh3art

Ravioli cu Spanac si Ricotta

Ravioli sunt un tip popular de paste făinoase, format din două foi de aluat sigilate înte ele cu umplutură de carne la mijloc (dar nu întotdeauna). Ravioli sunt de obicei de formă rotundă sau pătrată.
Pizza turceasca (pida) Adaugat de / Добавил: Bucataras

Pizza turceasca (pida)

Daca v-ati plictisit de pizza clasica, incercati varianta turceasca, am ramas profund impresionata de varianta cu ou si brinza...
Gnocchi de cartofi si brinza Adaugat de / Добавил: Bucataras

Gnocchi de cartofi si brinza

O combinatie dintre reteta italiana de gnocci italieni si coltunasii lenosi ai moldovenilor , foarte delicios!
Tagliatelle alla chitarra con sugo all' Amatriciana Adaugat de / Добавил: lionh3art

Tagliatelle alla chitarra con sugo all' Amatriciana

Legenda spune ca tagliatelle au fost create de către un bucătar talentat, care a fost inspirat de coafura Lucrezia d'Este's cu ocazia căsătoriei ei la Annibale II Bentivoglio , în 1487. În realitate, aceasta a fost o glumă inventata de umoristul Augusto Majani în 1931. Rețeta a fost numit Tagliolini di paste e Sugo, alla maniera di Zafiran (Tagliolini de paste și sos în modul de Zafiran) și a fost servit pe plăci de argint. De-a lungul anilor, tagliatelle au devenit un aliment frecvent.
Ravioli con carne e sugo all' Amatriciana Adaugat de / Добавил: lionh3art

Ravioli con carne e sugo all' Amatriciana

Cuvântul „ravioli” derivă de la verbul din limba italiană „riavvolgere” (a împacheta). Pastele făinoase umplute au fost introduse probabil în Europa în perioada medievală. Pasta a fost umplută cu carne, pește și zarzavaturi incluzând și ricotta. Sosul de roșii probabil că nu se folosea, deoarece roșiile au fost aduse în Europa abia la sfârșitul secolului al XV-lea.
Pelmene lenoase Adaugat de / Добавил: Aurelia

Pelmene lenoase

Cu toate ca sunt numiti pelemene lenoase - sunt foarte gustosi!!!
Spaghetti la tigaie Adaugat de / Добавил: Bucataras

Spaghetti la tigaie

Am avut ocazia sa incerc reteta originala a Spaghetti Carbonara, insa am ramas total deluzionata de asteptarile mele. Si in urma experimentelor mele am evolutionat tema pana la rezultatul pe care il vedeti in fata d-stra. O reteta rapida, usor de pregatit si foarte gustoasa!
Covrigei umpluti cu carne Adaugat de / Добавил: constantinov

Covrigei umpluti cu carne

Un aperitiv ce le v-a placea chiar si celor mai capriciosi oaspeti.Foarte usor de preparat...
Lasagne cu pui si ciuperci Adaugat de / Добавил: Bucataras

Lasagne cu pui si ciuperci

Lasagnie fina si gustoasa cu foi pregatite la moment, aroma Italiei in bucataria ta...
Farfalle in sos delicios Adaugat de / Добавил: Bucataras

Farfalle in sos delicios

Asa cum toti membrii familiei mele ador pastele, am incercat o sumedenie de retete - va prezint un din cele preferate...
Cannelloni cu carne de vita si porc Adaugat de / Добавил: Aurelia

Cannelloni cu carne de vita si porc

Delicios și rapid! Gust de ravioli.
Colțunași cu varză și ciuperci Adaugat de / Добавил: Bucataras

Colțunași cu varză și ciuperci

Colțunașii diferă între ei numai prin umplutură, cu cît mai gustoasă e ea, cu atit mai buni sunt colțunașii. Varza cu ciuperci în smîntînă e o variantă perfectă...
Clatite cu carne si ou Adaugat de / Добавил: Bucataras

Clatite cu carne si ou

O reteta minunata pentru a primi oaspeti, sunt gustoase si pe placul tuturor...pentru cei ce nu maninca carne, foarte usor puteti adauga in clatite si alte ingrediente...
Pelemeni de casă Adaugat de / Добавил: Bucataras

Pelemeni de casă

O gustosenie...
Tochitură Moldovenească Adaugat de / Добавил: lionh3art

Tochitură Moldovenească

Bucataria moldoveneasca este una dintre cele mai savuroase si mai complexe din intreaga tara.Ea a influentat bucatariile traditionale ale altor popoare si, in acelasi timp, s-a completat cu elemente din cea ucraineana, bulgara, gagauza, rusa, iar in secolele trecute din bucataria greceasca si cea turceasca.
Placinta din aluat dospit Adaugat de / Добавил: Bucataras

Placinta din aluat dospit

Placintele sunt minunate, indeosebi o sa le fie pe plac la cei ce iubesc placinte cu aluat pufos.
Focaccia cu măsline si ierburi aromate Adaugat de / Добавил: Bucataras

Focaccia cu măsline si ierburi aromate

Focaccia este o turta tipic italiana care poate avea forme rotunde sau dreptunghiulare, pot fi dulci sau sarate. La baza lor sta aluatul tipic pentru pizza, faina de calitate inalta, apa si drojdie, unii italieni adauga ulei de masline, altii lapte, altii pot exclude drojdia pentru a fi mai subtiri si mai crocante. Focaccia e implantata adinc in istoria culinara a Italiei..Unii istorici chear sunt de parerea ca focaccia a stat la baza aparitiei pizzei italiene.
Pungute cu minuni Adaugat de / Добавил: Bucataras

Pungute cu minuni

Pungute din aluat care pot si coapte la cuptor sau pot fi pregatite pe aburi,iar ca umplutura puteti utuliza ce va pofteste sufletul.
Mămăliguța cu jumări și brînză de oi Adaugat de / Добавил: Bucataras

Mămăliguța cu jumări și brînză de oi

Una din vestitele retete ale moldovenilor - mamaliguta cu brinza sarata de oi, si daca mai dai si de niste jumari parfumate cu fum de crengi de visin, feeeria e gata...Mamaliga aceasta e putin mai deosebita, caracteristica pentru zona Carpatilor si se face cu smintina.Urmariti reteta.
Coltunasi de cartofi cu ficat de gaina Adaugat de / Добавил: Bucataras

Coltunasi de cartofi cu ficat de gaina

Coltunasi neobisnuiti cu aluat din cartofi si umplutura de ficat, foarte gustosi si nutritivi...Ca umplutura puteti folosi si alte maruntaie (inimi sau pipote da gaina), sau puteti folosi varza murata.Incercati si experimentati si alte gusturi...
Placinte pe tigaie cu ceapa verde si ou Adaugat de / Добавил: Bucataras

Placinte pe tigaie cu ceapa verde si ou

Va propun inca o reteta de placinte moldovenesti cu aluat fara drojdie care se fac pe tigaie.Cit sunt calde sunt nespus de gustoase si crocante, iar cind le lesi sub un prosop sa se raceasca,devin moi si puhave. Puteti folosi umplutura la alegere, dulce sau sarata...
Supa nemteasca Adaugat de / Добавил: Bucataras

Supa nemteasca

Un deliciu...supa cu de toate.
Aluat pentru pizza italiana Adaugat de / Добавил: Bucataras

Aluat pentru pizza italiana

Aluatul pentru pizza italiana poate fi foarte variat, important e sa se asocieze bine cu celelalte ingrediente din care doriti sa faceti pizza. Ca exemplu , acest aluat e perfect pentru pizza cu ceapa, ton, mezeluri, masline sau se poate numai cu cascaval si sos de rosii, alegeti dumneavoastra ce doriti sa savurati...
Taiatei de casa cu pui prajit Adaugat de / Добавил: Bucataras

Taiatei de casa cu pui prajit

Mmmm , e nemaipomenit de delicios...
Coltunasi lenosi
Coltunasi lenosi
Adaugat de / Добавил: Bucataras

Coltunasi lenosi

Cind nu dispui de timp ,dar tare de tot vrei sa simti gustul coltunasilor cu brinza,pregateste reteta coltunasilor lenosi.Repede si gustos.
Canelloni Adaugat de / Добавил: Bucataras

Canelloni

Aceasta reteta e un experiment in lumea culinara italiana...e bine stiut ca in reteta originala canelloniile se fierb putin preventiv, insa apar apoi probleme cu implutul lor,foarte usor se pot rupe si nu au un aspect frumos...Eu am incercat sa le umplu uscate,s-au primit extraordinare...
Pizza Capriciosa Adaugat de / Добавил: Bucataras

Pizza Capriciosa

O pizza destul de des intilnita si gatita de bucatari...Se poate de gatit foarte usor si acasa,incercati...
Galuste de mamaliga cu ciuperci Adaugat de / Добавил: Bucataras

Galuste de mamaliga cu ciuperci

O reteta fantastica pentru iubitorii de mamaliguta...
Tăieței de casă cu chifteluțe Adaugat de / Добавил: Bucataras

Tăieței de casă cu chifteluțe

Taieteii de casa intotdeauna sunt mai gustosi ,in ei s-a depus sufletul si dragostea bucatarului.
Manti în rola Adaugat de / Добавил: Anisoara

Manti în rola

Mantile se aseamănă foarte mult colțunașilor, însă prepararea lor finală diferă, ceea ce conferă mîncării un specific aparte.
Pelemeni trandafirasi Adaugat de / Добавил: Bucataras

Pelemeni trandafirasi

De fiecare data , cind te gindesti sa pregatesti pelemeni, prima ce-ti vine in gind este faptul ca trebuie sa-i faci cit mai mici,aluatul cit mai subtire si cit mai multi,sa ajinga la toti.Asta iti fura foarte mult timp, pe care ,de cele mai multe ori ,nu-l avem...Sau atunci cind ai o zi de odihna,nu prea ai chef s-o petreci la bucatarie.Va propunem o solutie de a pregati pelemeni si rapid,si original .De fapta,asemenea pelemeni se mai numesc , pelemeni lenosi...

retete din categoria Felul Doi

  • Friptura de costita
  • Piept de rata cu naut
  • Помидоры по-римски
  • Pasta carbonara clasica
  • Rata cu legume la tigaie
  • Coltunasi de casa cu cartofi si brinza
  • Julien cu ciuperci
  • Carne cu dovlecei și roșii la cuptor
  • Crap cu sos galik la rola
  • Pelmene lenoase
  • Paste cu sos de broccoli
  • Cartofi noi cu rosii la cuptor
  • Sarmale de post cu ciuperci
  • Pirjoale deosebite
  • Oua apetisante
  • Ciulama de ciuperci cu ceafa afumata
  • Cannelloni cu carne de pui şi ciuperci
  •  Цветная капуста с ветчиной
  • Rulada din carne tocata cu umplutura de ou
  • Pireu din cartofi cu ciuperci
  • Pirjoale cu vafe
  • Pizza misterioasa
  • Паста с морепродуктами
  • Pui cu ananas la cuptor
  • Cuiburi apetisante
  • Sarmalute dezbracate
  • Costita de porc cu mere la cuptor
  • Budinca de macaroane cu ciuperci
  • Печень, жаренная с овощами
  • Cartofi inveliti in bacon
  • Budinca de ciuperci.
  • Tagliatelle alla chitarra con sugo all' Amatriciana
  • Cartofi cu ton
  • Slanina de porc (сало)
  • Penne in sos de ardei dulci
  • Ardei umpluti
  • Somon pe aburi cu salata de primavara
  • Frigarui in marinada de vin alb
  • Clătite cu surprize
  • Rosii umplute cu carne de gaina
  • Paste ţărăneşti cu chifteluţe şi fasole roşie
  • Pirjoale cu surprize
  • Vinete coapte cu smintina
  • Tocanita de carne cu masline si ciuperci
  • Rata cu mere si calvados
  • Rulada din lavas cu peste
  • Cighiri in formă de cîrnați
  • Aripioare de pui in sos de rosii
  • Спагетти по-итальянски с лососем
  • Carne de porc cu ardeii roșii
  • Cartofi natur cu sos de parmezan.
  • Sarmale a la Brasov
  • Pizza turceasca (pida)
  • Buzunărașe din pui cu brînză și verdeață
  • Mazare cu carne
  • Omleta la cuptor
  • Pirjoale de pui Gingasie
  • Couscous cu creveti
  • Taiatei de casa cu pui prajit
  • Placinte pe tigaie cu ceapa verde si ou
  • Cartofi umpluti la cuptor (de post)
  • Salată de vinete cu ardei copţi
  • Lasagne cu pui si ciuperci
  • Tarta Hora legumelor
  • Ciuperci umplute
  • Pui Tabaca
  • Varza de Bruxelles in sos de rosii
  • Vinete si ardei umpluti la cuptor
  • Pizza cu ton si ceapa
  • Urzici cu usturoi si lapte
  • Ardei cu brinza in pane
  • Peste cu cartofi la cuptor
  • Somon cu sos alb
  • Ravioli con carne e sugo all' Amatriciana
  • Rulada spaghettata
  • Tocăniţă de pui cu ciuperci
  • Carne de vita cu legume
  • Costițe de porc cu cartofi la cuptor
  • Sold de pui cu praz si morcov
  • Gingirica in mini rulouri
  • Spaghetti la tigaie
  • Овощи с куриной грудкой
  • Fileu de porc cu olive
  • Dovlecel umplut
  • Merluciu cu masline si legume la cuptor
  • Pulpe si aripioare de pui in sos de ceapa si vin alb
  • Lasanie Bolognese
  • Ложные куриные ножки
  • Iepuras cu legume la cuptor
  • Ardei grași cu ton și cremă de brinză
  • Vinata cu ciuperci
  • Chiftelute cu cartofi in sos rosu
  • Lasagne  Bianca
  • Cannelloni
  • Cartofi umpluti cu ciuperci
  • Carne de pui in sos de portocala
  • Жареный рис с ананасом
  • Ciuperci in sos de smintina si cascaval
  • Спагетти с томатным соусом
  • Friptura de iepure la ceaun