паста / pasta

Paste cu somon afumat și sparanghel Adaugat de / Добавил: Aurelia

Paste cu somon afumat și sparanghel

Paste delicioase cu somon afumat si sparanghel cu ricota se pregateste rapid .Sparanghelul, bogat in saruri minerale si antioxidanti, este o leguma fina ce se prepara adesea ca aperitiv. Il intalnim in bucataria meridionala, nord-europeana, dar si americana, fiind servit alaturi de carne (sunca, peste file sau afumat, file de pui), de diverse alte legume cu care se completeaza bine (ciuperci, praz, mazare, conopida, morcovi) sau insotit de diverse sosuri (sos alb, sos cu parmezan, sos vinegreta) sau maioneza.
Ravioli cu Spanac si Ricotta Adaugat de / Добавил: lionh3art

Ravioli cu Spanac si Ricotta

Ravioli sunt un tip popular de paste făinoase, format din două foi de aluat sigilate înte ele cu umplutură de carne la mijloc (dar nu întotdeauna). Ravioli sunt de obicei de formă rotundă sau pătrată.
Paste cu sos de broccoli Adaugat de / Добавил: liumoga

Paste cu sos de broccoli

Gustos si sanatos...
Gnocchi de cartofi si brinza Adaugat de / Добавил: Bucataras

Gnocchi de cartofi si brinza

O combinatie dintre reteta italiana de gnocci italieni si coltunasii lenosi ai moldovenilor , foarte delicios!
Pappardelle cu rosii cherry si pesto de masline Adaugat de / Добавил: lionh3art

Pappardelle cu rosii cherry si pesto de masline

Pappardelle – paste lungi, cu formă de panglică având lățimea între 0.8 și 30 mm, mai late decât pastele fettuccine sau tagliatelle.
Tagliatelle cu spanac in sos gorgonzola Adaugat de / Добавил: lionh3art

Tagliatelle cu spanac in sos gorgonzola

In domeniul culinar, italienii sunt considerati maestrii pastelor fainoase. Italia ramane producatorul numarul 1 de paste in lume, iar secretul ar fi o faina speciala, importata din Canada. Si daca nu stiati, exista circa 400 de tipuri de paste, date de forma si de marimea lor, intrucat aceeasi forma exista de marimi si grosimi diferite, fiecare fiind concepute pentru a fi gatite intr-un anumit fel.
Tagliatelle alla chitarra con sugo all' Amatriciana Adaugat de / Добавил: lionh3art

Tagliatelle alla chitarra con sugo all' Amatriciana

Legenda spune ca tagliatelle au fost create de către un bucătar talentat, care a fost inspirat de coafura Lucrezia d'Este's cu ocazia căsătoriei ei la Annibale II Bentivoglio , în 1487. În realitate, aceasta a fost o glumă inventata de umoristul Augusto Majani în 1931. Rețeta a fost numit Tagliolini di paste e Sugo, alla maniera di Zafiran (Tagliolini de paste și sos în modul de Zafiran) și a fost servit pe plăci de argint. De-a lungul anilor, tagliatelle au devenit un aliment frecvent.
Ravioli con carne e sugo all' Amatriciana Adaugat de / Добавил: lionh3art

Ravioli con carne e sugo all' Amatriciana

Cuvântul „ravioli” derivă de la verbul din limba italiană „riavvolgere” (a împacheta). Pastele făinoase umplute au fost introduse probabil în Europa în perioada medievală. Pasta a fost umplută cu carne, pește și zarzavaturi incluzând și ricotta. Sosul de roșii probabil că nu se folosea, deoarece roșiile au fost aduse în Europa abia la sfârșitul secolului al XV-lea.
Lasagne  Bianca Adaugat de / Добавил: naty

Lasagne Bianca

Toti cunoatem traditionala lasagnia. va propun o alta varianta a lasagniei
Fusilli cu crevete si mazare Adaugat de / Добавил: Bucataras

Fusilli cu crevete si mazare

Asa cum in familia mea sunt multi iubitori de paste, incercam foarte multe retete cunoscute, si mai putin cunoscute. Va propun o reteta de paste care ne-a placut foarte mult, in general consider combinatia de paste-mazare minunata...
Budinca de macaroane cu ciuperci Adaugat de / Добавил: Bucataras

Budinca de macaroane cu ciuperci

Budinca de macaroane mai putin se gateste pe la noi ,insa se merita...Cel mai des se intilnesc retete cu brinza de vaci sau amestec de ou,eu insa am incercat sa o pregatesc cu ciuperci si ardei -o reteta minunata dupa parerea mea si a sotului,care a mincat cu mare placere.
Spaghettata di mare Adaugat de / Добавил: constantinov

Spaghettata di mare

Felul intii des preparat in bucataria italiana, foarte sanatos...cu mult calciu si fosfor...
Paste cu creveti si dovlecei Adaugat de / Добавил: Aurelia

Paste cu creveti si dovlecei

Efort minim, rezultat maxim este sloganul acestei retete. Cu siguranta este o reteta cu care va veti impresiona prietenii gurmanzi.
Lasagne cu pui si ciuperci Adaugat de / Добавил: Bucataras

Lasagne cu pui si ciuperci

Lasagnie fina si gustoasa cu foi pregatite la moment, aroma Italiei in bucataria ta...
Farfalle in sos delicios Adaugat de / Добавил: Bucataras

Farfalle in sos delicios

Asa cum toti membrii familiei mele ador pastele, am incercat o sumedenie de retete - va prezint un din cele preferate...
Spaghete cu bacon, mazare si sos de smantana
Spaghete cu bacon
Adaugat de / Добавил: Aurelia

Spaghete cu bacon, mazare si sos de smantana

Pentru cei ce iubesc spaghetele!!!
Cannelloni Adaugat de / Добавил: constantinov

Cannelloni

Scoici cu inimioare Adaugat de / Добавил: Bucataras

Scoici cu inimioare

Pasta cu inimioare de pui, o sa ajunga sigur la inima barbatului.
Conopida cu paste la cuptor Adaugat de / Добавил: Bucataras

Conopida cu paste la cuptor

Inca o reteta minunata cu conopida, profitati de ea atita timp cit conopida se mai gaseste din belsug.
Penne Carbonara Adaugat de / Добавил: lionh3art

Penne Carbonara

În primul rând pastele carbonara nu sunt o mâncare de macaroane cu brânză şi kaizer. Şi aici merită făcută o paranteză generală, pentru a înţelege adevăratul sens al pastelor. Deşi pastele carbonara reprezintă un fel de mâncare în sine, majoritatea pastelor sunt consumate în Italia în cantităţi mici, ca aperitiv. Din acelaşi motiv, pastele se fierb al dente, adică nu de tot, pentru a nu îngreuna stomacul cu un aluat fiert. Şi spun asta pentru a evidenţia rolul simplităţii la prepararea acestor paste care nu trebuie încărcate, ca un pom de Crăciun.
Penne in sos de ardei dulci Adaugat de / Добавил: Bucataras

Penne in sos de ardei dulci

Pentru toti iubitorii de paste, inca o reteta usoara cu legume de sezon...E foarte gustos!!!
Farfale al Forno Adaugat de / Добавил: lionh3art

Farfale al Forno

Legenda spune ca au fost inventate de catre un bucatar din Bologna... domnul Chiccibio avea mereu la el sub haina un fluture, intr.-o zi a trebuit sa il primeaca pe pe imparatul Vittorio Emanuele II si in ultima clipa si-a amintit ca ii lipsea un ingredient ca sa completeze felul de mancare .. asa ca sa sinucis de rusine ... In onoarea si amintirea lui un bucatar a facut aceste fundite/ fluturasi "stricchetti"
Spaghetti cu pui in sos de rosii Adaugat de / Добавил: Bucataras

Spaghetti cu pui in sos de rosii

Si iarasi bucataria italiana, mereu misterioasa,aromata si gustoasa...
Paste ţărăneşti cu chifteluţe şi fasole roşie Adaugat de / Добавил: liumoga

Paste ţărăneşti cu chifteluţe şi fasole roşie

Deşi se pare o combinaţie stranie iniţial,vă asigur că este un fel de mîncare foarte bun...Ingredientele sînt pentru 4 porţii...
Spaghetti cu piept de pui in sos alb Adaugat de / Добавил: Bucataras

Spaghetti cu piept de pui in sos alb

E o placere enorma de a savura asemenea mincare...
Tocăniţă de pui cu ciuperci Adaugat de / Добавил: liumoga

Tocăniţă de pui cu ciuperci

O reţetă minunată pentru cei ce adoră carnea de pui...
Paste cu creveti in sos de vin alb Adaugat de / Добавил: irinuka

Paste cu creveti in sos de vin alb

Perfect pentru o masa cu specific italian.
Cannelloni cu carne de pui şi ciuperci Adaugat de / Добавил: liumoga

Cannelloni cu carne de pui şi ciuperci

O varietate a pastelor italiene la vederea cărora îţi lasă gura apă,iar gustîndu-le,te transferi pentru cîteva minute în frumoasa Italie...
Pasta cu sos bolonez (Pasta alla bolognese) Adaugat de / Добавил: Bucataras

Pasta cu sos bolonez (Pasta alla bolognese)

Acest sos are multe varietati de pregatire, insa reteta originala contine anume ingredientele care le prezentam mai jos.In 1982 , Academia Culinara de Italia a primit cerere de a inregistra reteta oficiala data in componenta care merge mai jos.
Lagman Adaugat de / Добавил: Bucataras

Lagman

Lagman reprezinta o reteta tipic asiata care se prepara din carne, legume si paste fainoase foarte lungi.Sunt mai multe varietati ale Lagmanului,daca lasati mai mult bulion,obtinem o supa,daca nu , obtinem o pasta cu sos. Ramine sa alegeti la dorinta dumneavoastra.
Pasta carbonara clasica Adaugat de / Добавил: Bucataras

Pasta carbonara clasica

O reteta tipic italiana, se intilneste foarte des si se maninca foarte mult in italia. Sint mai multe varietati de pregatire, va prezentam reteta clasica...
Canelloni Adaugat de / Добавил: Bucataras

Canelloni

Aceasta reteta e un experiment in lumea culinara italiana...e bine stiut ca in reteta originala canelloniile se fierb putin preventiv, insa apar apoi probleme cu implutul lor,foarte usor se pot rupe si nu au un aspect frumos...Eu am incercat sa le umplu uscate,s-au primit extraordinare...
Spaghete cu ton Adaugat de / Добавил: Bucataras

Spaghete cu ton

O reteta de spaghete foarte des intilnita,neobisnuit de gustoasa...Incercati s-o pregatiti,sint sigura ca o sa va placa.
Cuiburi din salangani Adaugat de / Добавил: Bucataras

Cuiburi din salangani

Salamgani sunt un tip de macaroane de lungimea spaghetelor,doar ca sunt mai late.Cu ajutorul acestei forme,cuiburile noastre isi pastreaza forma mai bine.
Pui de Parma Adaugat de / Добавил: Bucataras

Pui de Parma

Sunt o varietate enorma de recete cu pasta. E o mincare care mai rapid se prepara si e foarte gustoasa.Notati inca o retete!

retete din categoria Felul Doi

  • Pastai de fasole cu cartofi si smintina
  • Язык по-кавказки
  • Miel cu gutui si miere
  • Pizza Prosciutto e funghi
  • Lasanie Bolognese
  • Голубцы с грибами
  • Vinata cu ciuperci
  • Говядина в вине
  • Mămăliguța cu jumări și brînză de oi
  • Ciuperci umplute
  • Clatite cu cartofi si carne
  • Iepuras in smintina
  • Tochitură Moldovenească
  • Clatite cu carne
  • Rizotto cu crevete
  • Cannelloni cu carne de pui şi ciuperci
  • Chiftele in sos de capere
  • Cartofi cu ton
  • Cartofi umpluti cu ciuperci
  • Iepuras cu legume la cuptor
  • Hrişcă cu ciuperci (de post)
  • Форель запеченная
  • Paste cu creveti si dovlecei
  • Pui Tabaca
  • Acordeon din vinete
  • Costita de porc cu mere la cuptor
  • Merluciu cu masline si legume la cuptor
  • Pui cu ananas la cuptor
  • Colțunași cu varză și ciuperci
  • Пицца по-французски
  • Ravioli con carne e sugo all' Amatriciana
  • File de somon cu orez gatit la aburi.
  • Carne cu ceapa
  • Somon cu sos alb
  • Aripioare de pui in sos de rosii
  • Carne de vita cu legume
  • Paste cu sos de broccoli
  • Tocăniţă de pui cu ciuperci
  • Gustare pentru copii
  • Cartofi Hasselback
  • Ciuperci cu usturoi
  • Pilaf din taietei de casa!!!
  • Penne Carbonara
  • Tagliatelle cu spanac in sos gorgonzola
  • Carne cu cartofi in oala
  • Gnocchi din cartofi
  • Pirjoale de post
  • Spaghete cu ton
  • Pirjoale mozaice
  • Cartofi prajiti pai
  • Piciorușe îmbrăcate...
  • Cuiburi apetisante
  • Cartofi copti in bacon
  • Fasole cu legume
  • Pulpa umpluta
  • Merluciu cu lamiie si usturoi
  • Placinta din aluat dospit
  • Спагетти с томатным соусом
  • Manti în rola
  • Паста с морепродуктами
  • Ardei umpluti cu carne
  • Ardei  umpluti cu piept de pui si cascaval
  • Hrisca cu ciuperci
  • Paella spaniola
  • Vinata umpluta cu piept de pui
  • Ciuperci la cuptor (de post)
  • Focaccia cu măsline si ierburi aromate
  • Fasole de post
  • Frigarui in marinada din maioneza cu mere
  • Peste cu cartofi la cuptor
  • Pîrjoale
  • Lasagne  Bianca
  • Испанская тортилья
  • Spaghetti cu pui in sos de rosii
  • Musaca de cartofi
  • Pizza japoneza
  • Carne cu dovlecei și roșii la cuptor
  • Piept de pui in sucul sau
  • Pirjoale din peste
  • Supa nemteasca
  • Софрито
  • Sarmale de post cu ciuperci
  • Julien cu ciuperci
  • Pui cu ceapa la cuptor
  • Шашлык из кабачков
  • Conopida cu paste la cuptor
  • Pungute cu minuni
  • Pui cu masline
  • Buzunărașe din pui cu brînză și verdeață
  • Calmari umpluti
  • Ficat de pui in sos de smintina
  • Miel umplut la cuptor
  • Aripioare de pui picante
  • Pirjoale din carne si legume
  • Costițe de porc cu cartofi la cuptor
  • Tort aperitiv cu clatite si macrou afumat
  • Pirjoale din fileu de peste
  • Taiatei de casa cu pui prajit
  • Pulpe de pui in miere de albine
  • Tocanita cu inima de pui